Fietswerkplaats de Versnelling is opgericht in 2007, een samenwerking van De Twentse Zorgcentra, VSO het Meerik (toen nog de Huifkar) en fietscity Landewe.

Er werken leerlingen van het VSO en clienten van DTZC. De eerste werkplaats bevindt zich in de kelder van ”de oude V&D”, op de hoek van de Korte Hengelose straat en de Brammelerstraat, op kruising de Graaff. In 2010 is daar nog een 2e werkplaats bij gekomen op de campus van de Universiteit Twente, de 2e Versnelling, deze werkplaats voorziet duidelijk in een behoefte,veel studenten weten de weg te vinden naar de werkplaats. Beide werkplaatsen werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, we proberen daardoor ook de werkdruk zo laag mogelijk te houden, maar ondanks dat, of misschien wel dankzij dat gegeven, leveren we wel professionele zorg aan de fietsen van onze klanten. Het kan daardoor wel eens voorkomen dat een fiets niet klaar is op de dag zelf, maar we streven er wel naar om dit te realiseren, aan het enthousiasme van onze medewerkers zal het niet liggen in ieder geval.

Met je vragen kun je altijd terecht bij zowel de medewerkers als de begeleiding, we proberen altijd een oplossing te vinden, we denken in mogelijkheden!!